fbpx
Rozhovor pro klatovský zpravodaj

Rozhovor pro klatovský zpravodaj

Kolik akcí jste museli kvůli pandemii Koronaviru v letošním roce zrušit? Jaká z akcí vás mrzí nejvíce?

Ono je to celé trochu složitější. Aby centrum šlapalo, je potřeba plánovat akce dlouho dopředu a nastavit správně jednotlivé procesy. Ventolin nám po jedné akci řekl, ať vydržíme, že po dvou letech se to celé zlomí. A skutečně – v březnu 2020 jsme měli konečně našlápnuto, byly domluvené akce na rok dopředu a vše šlapalo. Valili jsme to jak buldozer a těžko říct, co nás mrzí nejvíce. Našich 59 zrušených akcí mohlo prostě zlepšit náladu několika tisícům lidem, takhle nejspíš propadali trudomyslnosti a domácímu alkoholismu. Jinak Ventolin je prorok, po dvou letech se to fakt zlomilo, ale asi trochu jinak, než myslel… Nejvíce nás asi mrzí, že jsme na podzim nemohli oslavit 2. narozeniny Falcon Clubu, na které jsme měli pozvané vynikající P/\ST, Dmitrievnu a další libůstky.

Přeložili jste nějaké akce na rok 2021 nebo plánujete už nyní nějaké konkrétní? Jak vidíte rok 2021 s pokračováním vaší kulturní činnosti?

Popravdě jsme teď jak kulturní medvědi a celou činnost jsme hodili do zimního spánku. Ono uspořádat kvalitní akci není jen o domluvení interpreta a momentálně nikdo neví, co bude zítra, takže se vůbec nic nedomlouvá a čeká se. Uvědomili jsme si, jak je naše kulturní podzemí vratké a zkoušíme najít další cesty produkce. S několika spolky zakládáme iniciativu Ledoborci Kultury. Hodláme ze zajímavých míst po celé ČR – z přírody, hradů, mostů nebo třeba z Černé věže – vysílat LIVE STREAMY s nejrůznějšími umělci. Kulturní centrum Falcon je především o vnitřní síle party lidí, kteří se kultury rozhodně nevzdají, ani kdyby jim vrtali kolena. Těšte se, hned, jak to pustí, tak to zase rozjedeme!

Ovlivnila pandemie váš pohled na kulturu v Klatovech do budoucna? Plánujete dělat něco jinak?

Díky obrovské podpoře ze strany fanoušků klubu už při první vlně pandemie jsme si uvědomili, jak důležitou roli nejen na poli kultury v Klatovech Falcon Club hraje. Během jarního lockdownu nás prostřednictvím streamovaných akcí přišla podpořit asi třicítka interpretů z celého Plzeňského kraje, čehož si ohromně vážíme. Některé kapely dokonce zahrály a ještě finančně podpořily klub – to vám dodá ohromou sílu. Je třeba podotknout, že už od začátku své existence se Kulturní centrum Falcon profilovalo nejen jako hudební klub, ale i jako vzdělávací a komunitní centrum. Tým lidí našeho spolku se za poslední rok značně rozrostl a je velmi diverzní – to je naší velkou výhodou. Ukázalo se to i během pandemie. Například kooperace s Dobrovolnickým centrem ADRA přinesla až neskutečné plody. Naše strategie v uzavírání spolupráce s dalšími komunitami a spolky se potvrdila jako správná a v ní také hodláme pokračovat. Neplánujeme tedy dělat něco vyloženě jinak, nýbrž lépe a s ještě větším zacílením na partnerství a vztahy. Nebude to sice jednoduché, všechno začne znova – naučit lidi chodit do Centra zabere opět nejméně 2 roky – ale budou to, doufáme, krásné 2 roky. Už se těšíme! BEZ VÁS NEBUDE NÁS!

Za vedení spolku Kulturní centrum Falcon z. s. Martin, Petr, Bára, Dan a Šimon

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

cs_CZCzech
Nahoru