fbpx
Martin Opatrný

Martin Opatrný

👀 FALCON UNCOVERED 👀

Martin už se za tu dobu, co je s námi v týmu, oženil, zešedivěl, pořídil si byt a teď dokonce s manželkou čekají i miminko. Jeden by řekl, že to s námi tedy táhne celkem dlouho 😀. Společně s „otci zakladateli“ byl už u prvního týmového pivka v Klatovech U Radů.

🔲 Co pro Falcon děláš?
Dýchám pro něj. Jsem taková „holka pro všechno“. Ve své podstatě, když se naskytne jakýkoliv problém, tak se ho snažím vyřešit. Ať už vlastními silami či manažerováním skvělého týmu, který Kulturní centrum Falcon tvoří! Zatím mi ostatní věří a zvolili mě už podruhé jako předsedu spolku – to je velký závazek.

🔲 Co pro tebe Falcon znamená?
Je to splněný sen. V kulturním světě se s přestávkami na Klatovsku pohybuji už skoro 15 let a za tu dobu mě kolikrát napadlo, že by se to dalo dělat i jinak. Je to takové miminko, které má nespočet otců a matek. Když si uvědomíš, kolik lidí se zapojilo, stále zapojuje a fandí celému projektu, je to skoro na slzičku…

🔲 Jaká je tvoje motivace pro Falcon makat – třeba i večer a třeba i zdarma?
Představ si, že žiješ ve městě, které nemá svůj Falcon – to nechceš. Co nevidět se budu stěhovat do Klatov a díky tomu sklepu a lidem kolem se na to dokážu těšit. Mám pocit, že Falcon pozitivně ovlivňuje povědomí lidí o nepřeberných kulturních možnostech na celém světě. Revivaly jsou neustálé opakování, vlastní tvorba může nabourat zaběhlé vzorce a posouvat nás.

🔲 Co podle tebe Falcon nabízí lidem, v čem je jedinečný?
Je to útočiště všech pošumavských alternativců. Ve Falconu zjistili, že nejsou sami, že mohou společně pracovat na svých snech. Kdyby mi někdo před 10 lety řekl, že v Klatovech budou pravidelně hrát zahraniční interpreti ve všedních dnech, že každý týden vystoupí živé kapely z celé ČR (i známé), že Djové nebudou jen pouštěči, nebo že tu budou probíhat jazykové kurzy s rodilými mluvčími, asi bych si to nedokázal představit.

🔲 Na co do Falconu vždycky rád zajdeš?
Na skvělý zvuk. Fakt mě baví, jak to Standa Bouzek s Pavel Buchtele dokázali zmáknout. Už skoro nechodím jinam (do malých klubů) – neuspokojuje mě zvuk. Úplně se těším, jak která kapela bude znít. Je to už skoro závislost. Tatránek a pivíčko jsou jen bonusy.

🔲 Koho z interpretů, kteří v klubu ještě nebyli, bys do Falconu pozval?
Líbilo by se mi zvučnější zahraniční live electro jméno jako třeba Monolink (už řeším 😀) nebo The Atlas Collective, Solomun (Official), HILIGHT TRIBE, Omiki. Z českých interpretů bych uvítal GAIA MESIAH (OFFICIAL), ale je to náročné domluvit. Kapacita centra je neúprosná. Dál třeba Michal Prokop s Framus FiveRadůzaMutanti Hledaj VýchodiskoWWW NeurobeatPost-hudbaDMITRIEVNA.

🔲 Ty a umění?
Znáš to, kdo neumí hrát fotbal ten trénuje…

🔲 Na co se teď nejvíc těšíš?
Až se nám s manželkou narodí malý Miroslav, nebo Jindřich (po zakladatelích Sokola). Ne dělám si prdel… jméno je velká debata 😀, ale to těšení samozřejmě platí.

🔲 Co tě zaručeně nejvíc potěší?
Když si naplánuji 150 000 činností na jeden den, které jdou po sobě na vteřiny přesně a ono to klapne… to pak ze mě stříká adrenalin a ten mi dělá dobře 😁.

🔲 Bez čeho nemůžeš žít?
Bez akce.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

cs_CZCzech
Nahoru